Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

σχετικά με τις ... "εκλογές" στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε.


Το μήνυμα των εκλογών της 2 Νοέμβρη είναι σαφές. Κανείς δεν έχει ούτε το πολιτικό ούτε το νομικό δικαίωμα, να αντιπροσωπεύσει τον γεωτεχνικό κόσμο όταν η αποχή  αγγίζει το πρωτοφανές  ρεκόρ του 85% !! του εκλογικού σώματος.  Οι  2000 περίπου ψήφοι σε σύνολο σχεδόν 36.000 γεωτεχνικών, ποσοστό κάτω από το 6%, προφανώς δεν δίνουν εντολή αντιπροσώπευσης ….
Ο αγώνας για ολόκληρο τον γεωτεχνικό κόσμο μόλις ξεκίνησε.
-          Θα παλέψουμε για την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που οικειοποιήθηκαν τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.  Εκείνων που αποκλείουν  συναδέλφους τους από το δικαίωμα να ψηφίσουν εξαιτίας οφειλής λίγων ευρώ. Εκείνων που κατασκεύασαν  7% !! άκυρα ψηφοδέλτια.  Εκείνων που ενώ μιλούν για δημοκρατικές διαδικασίες απομονώνουν και  απομακρύνουν  το 85% των συναδέλφων.
-          Έχουμε ήδη καταθέσει ένσταση για αλλοίωση του εκλογικού μέτρου, με γνώμονα το δίκαιο και το νόμιμο.
-          Να προκηρυχθούν άμεσα νέες εκλογές και να κληθούν όλοι οι γεωτεχνικοί να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, αντικαθιστώντας την «ταμειακή» με την «εκλογική» ενημερότητα. Στην δημοκρατία ψηφίζουν όλοι οι πολίτες και όχι μόνο όσοι έχουν  τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Νίκη δεν είναι τα ποσοστά επί τοις εκατό, τα συνδικαλιστικά τεχνάσματα, η αδιαφάνεια στις διαδικασίες, τα μαγειρέματα των εκλογικών νόμων και αποτελεσμάτων και η έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας. Νίκη είναι η αναζωπύρωση της ελπίδας απ’ άκρη σ’ άκρη. Συνάδελφοι γεωτεχνικοί, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας (xemifarm@lam.forthnet.gr) για να μεθοδεύσουμε την στρατηγική μας και να κλιμακώσουμε την αντίστασή μας. Είμαστε μάχιμοι και αποφασισμένοι για κάτι διαφορετικό για κάτι καλύτερο και  δίκαιο, στο πλευρό του έλληνα αγρότη.